A SmartBioma Zrt minőségbiztosított szolgáltatást ajánl a vastagbél-mikrobioma aktuális állapotának megfelelő, az egyén székletéből izolálható mikroba tömeg kivonására, ennek célzott vizsgálatára, majd pedig legfeljebb 12 hónapon keresztüli szakszerű tárolására úgy, hogy a mikrobiomát alkotó főbb mikroorganizmusok jelentős része életképes marad.

 

A tárolt mikrobioma kérésre újra aktív állapotba hozható, és a székletmintát adó személy bélrendszerébe visszajuttatható.

 

A SmartBioma Zrt megfelelő technikát és eszközt biztosít a széklet szakszerű begyűjtéséhez, megszervezi annak elszállítását a feldolgozó laboratóriumba.

 

A beérkezett mikrobioma anyag feldolgozása során igény esetén elvégezzük annak szakszerű mikrobiológiai vizsgálatát. Az elvégezhető vizsgálatok a következők:

  • Enterális patogének (bélrendszeri megbetegedéseket okozó baktériumok) kimutatása
  • A gyomorfekélyt okozó Helicobacter pylori baktérium-antigén kimutatása
  • Giardia és más paraziták kimutatása
  • A teljes mikrobioma-összetétel vizsgálata a legmodernebb molekuláris biológiai technológiával szerződött amerikai laboratórium közreműködésével.

 

A beérkezett széklet feldolgozásának eredménye egy baktérium szuszpenzió, mely a főbb komponensek arányában megfelel a székletben jelenlevő mikróbák mennyiségének és arányainak. A szakszerűen kivont baktérium-tömeget fagyasztva tároljuk maximum 12 hónapig. A mintát adományozó a beszállítástól kezdve a feldolgozáson át a tárolásig nyomon követheti a folyamatot. Minden pillanatban valós időben meggyőződhet a saját mintájának aktuális tárolási helyéről, mennyiségéről és állapotáról.

 

Amennyiben egészségi állapota indokolja (lásd alább), a lefagyasztott baktérium-tömeg szakszerű felolvasztásával és elő-tenyésztésével alkalmassá válik a visszaültetésre. Ezt a megrendelő által megjelölt helyre szállítjuk.