A vizsgálat helyszínei

A belvárosban, a Dob utca – Kazinczy utca sarkánál;

1074 Budapest, Dob utca 29.

Csepelen, a Tóth Ilona Egészségközpontban (2. em. 222-es szoba)

1212 Budapest, Görgey Artúr tér 8.

A vizsgálat ára:  15 000 Ft

10 perc alatt elkészül, leletet e-mailen küldünk.

Helyszíni kiszállás díja: 10 000 Ft  (10 vizsgálat felett ingyenes!)

Időpontfoglaláshoz hívja a +36 20 480 5848 telefonszámot

munkanapokon 8.00 és 20.00 óra között!

Munkahelyi szűrést a helyszínen is végzünk, 10 fő fölött kedvezményt biztosítunk. Hívja a +36 20 480 5848 telefonszámot munkanapokon 8.00 és 20.00 között, hogy megtaláljuk a legmegfelelőbb megoldást!

FONTOS ELŐZETES INFORMÁCIÓK

 • Kérjük, figyelmesen olvassa el a honlapunkon található információkat!
 • A vizsgálatot előzetes időpont-egyeztetéssel, illetve a vizsgálati díj kiegyenlítése után (előzetes utalással vagy a helyszínen készpénzzel) áll módunkban elvégezni.
 • Kérjük, a koronavírus vizsgálatra lehetőleg egyedül érkezzen, 18 éven aluliakkal egy kísérő jöhet.
 • A mintavételi helységünkben egyszerre csak egy vizsgált személy tartózkodhat, kivétel kiskorú családtagja.
 • A COVID-19 antigén gyorsteszt elvégzése előtt 30 perccel már nem szabad enni, inni, fogat mosni és dohányozni. Kérjük ennek szigorú betartását, mert ellenkező esetben a minta értékelhetetlen lesz. Az ebből adódó sikertelen vizsgálatokért felelősséget nem vállalunk!
 • A csúszások és a várakozás elkerülése, illetve a biztonsági intézkedések betarthatósága érdekében kérjük, hogy a megbeszélt időpontra pontosan érkezzen! 10 percen túli késés esetén nem tudjuk garantálni, hogy a vizsgálatot el tudjuk végezni.

Mikor ajánljuk a COVID-19 antigén teszt elvégzését?

 • Ha az elmúlt időszakban koronavírus-fertőzöttel találkozott
 • Ha az elmúlt időszakban koronavírus-fertőzés gyanús személlyel találkozott
 • Ha bármi egyéb okból felmerül a gyanú, hogy megfertőződhetett
 • Ha enyhe tüneteket észlel magán, és tudni szeretné, hogy megfertőződött-e
 • Ha aggódik környezete, családtagjai miatt, nehogy megfertőzze őket
 • Ha egy háztartásban él idős rokonával és szeretné őt biztonságban tudni
 • Ha munkavégzése szempontjából fontos tudnia, hogy egészséges – akár környezete (ügyfelei, munkatársai), akár saját maga védelmében
 • Ha munkáját az elvégzendő feladatok természete miatt csak negatív teszt birtokában végezheti
 • Ha olyan országba szeretne utazni, ahova kizárólag negatív koronavírus teszt birtokában léphet be, és az fogadó ország elfogadja az antigén tesztet
 • Ha olyan egészségügyi ellátást szeretne igénybe venni, amelynek feltétele, hogy negatív koronavírus teszttel rendelkezzen
 • Ha munkáltatóként szeretné munkatársait biztonságban tudni, vállalata működését fenntartani, elkerülni az esetlegesen nagy létszámot érintő karantén miatti nehézségeket
 • Ha bármely más okból szeretne tesztet végeztetni és nem áll fenn kizáró ok

Mikor NEM ajánljuk a teszt elvégzését?

Ha a koronavírus jellemző tünetei már egyértelműen megjelentek (38°C feletti láz, száraz köhögés, légszomj, nehézlégzés, fáradékonyság, szaglás- és ízlelésvesztés). Ilyenkor kérjük, sürgősen vegye fel a kapcsolatot háziorvosával, vagy hívja a 06 80 277 455, vagy 06 80 277 456 központi információs vonalat.

 

Mit kell tudni a COVID-19 antigén teszteléséről?

A vizsgálatot a BIOCREDIT COVID-19 Ag One Step SARS-CoV-2 (Rapigen Inc, Dél-Korea) immunkromatográfiás vizsgálattal, helyszíni mintavétellel végezzük el.

A BIOCREDIT COVID-19 Ag One Step immunkromatográfiás módszer 2020 augusztusa óta érhető el Magyarországon. A vizsgálathoz orrgarati törletre van szükség, amit erre kiképzett szakember az orrba mintavevővel benyúlva tud begyűjteni. A COVID-19 antigén tesztelést a helyszínen szakember végzi el. Az egész folyamat (a mintavétellel és a fertőtlenítésekkel együtt) átlag 5-8 perc alatt lezajlik, és eredményt is ad perceken belül. A COVID-19 antigén teszt vizsgálati eredményéről már aznap írásos leletet, eredményt állítunk ki és küldünk el e-mailben.

A koronavírus antigén teszt, vagyis a COVID-19 Ag-Teszt alkalmas a vírus jelenlétének igazolására a tünetekkel bíró, illetve tünetmentes személyek esetében egyaránt. A vírus mai ismereteink szerint elsősorban az orrnyálkahártya hámsejtjein tapad meg, és ezekben a sejtekben kezd el szaporodni. A vizsgálati mintavétel során az orrüregbe nyúlva a mintavevő pálcával a felszíni hámsejtek tömegét gyűjtjük be, majd a vizsgálati anyagot a teszthez adott mintahígító-sejtfeloldó folyadékba mossuk, ahol a sejtek a mintavevőről leválnak, és a bennük esetlegesen jelenlevő (replikálódó, „szaporodó”) vírus-fehérjék az oldatba kijutnak.

A jelenleg elérhető klinikai vizsgálati adatok alapján (rtPCR eredményekhez viszonyítva) a COVID-19 antigén gyorsteszt specificitása 100% – tehát minden pozitívnak látott esetet az rtPCR vizsgálat is meg tudott erősíteni. A vizsgálat szenzitivitása pedig 90% körüli, ami azt jelenti, hogy az esetek 10%-ban ad csupán fals negatív eredményt. Ez bizonyos vizsgálati körülmények között az rtPCR hasonló mutatójánál jobbnak mutatkozik (az rtPCR szenzitivitása 70% körüli) – így a COVID-19 antigén teszt végzésekor negatív eredmény esetében nem szükséges 48 óra múlva azt megismételni. Ez a vizsgálat a fertőzés kialakulásakor az rtPCR teszthez képest 1-2 nappal később jelzi a fertőzés meglétét, azonban ezt követően alkalmas a korai vírusfertőzöttség kimutatására.

A fertőző állapot teljes időszakában képes kimutatni a vírus jelenlétét, így kimutatható a pozitivitás. A fertőzésre alkalmas vírusürítés leállásakor a teszt negatívvá válik, míg az rtPCR igen gyakran további 8-14 napon át pozitív eredményt adhat.

A COVID-19 antigén gyorsteszt vizsgálati eredménye

Leletét rövid időn belül, már aznap kiküldjük az adatlapon megadott e-mail címére.

Az eredmény: „negatív” vagy „pozitív” vagy „nem értékelhető” lehet.

 • „Pozitív” teszteredmény esetén a PCR vizsgálat elvégzése nem szükséges.
 • „Negatív” teszteredmény esetén, ha fennáll a koronavírus fertőzés gyanúja, a PCR vizsgálat elvégzése megfontolandó.
 • „Nem értékelhető” eredmény esetén a COVID-19 antigén teszt ismétlése javasolt.

Amennyiben bármilyen kérdése van,
az alábbi telefonszámon hívhat minket:
+36 20 480 5848